HTML

Weblog of Ferdinandx2 Architects

ferdinándxferdinánd=ferdinándanégyzeten építészek ezúton is tartanak kapcsolatot a külvilággal This is a weblog of Ferdinand and Ferdinand Architects with news about our daily working life, Arch-Interviews

Friss topikok

Linkblog

Családi ház átalakítása avagy rút kiskacsából hattyú - reconstruction(facelift?) of a family house

2010.06.22. 13:58 ferdinándanégyzeten

Once upon time in the 50'-s a little house was built in the forest. The first extension came in the 70'-s. And now after a facelifting this family house looks better then ever before.

Budán az ötvenes évek "szűk és nehéz" levegőjében épült egy kis földszintes ház a domboldalon szinte az erdőben.(Tervező: ismeretlen) A hetvenes évek "gulyás"-időszakában már emeletráépítéses bővítésre is futotta. Ekkor született a rút kiskacsa, rengeteg, az avatatlan szem előtt rejtve maradó jó adottsággal. (Tervező: Pados Antal) Ezeket a kihasználatlan építészeti lehetőségeket akkori gazdái nem vették észre. Teltek-múltak az évek, eső áztatta, viharok tépázták(egy fenyőt ki is csavart szószerint), fagy rongálta.

 

Egyszer csak eljött az idő a megújúlásra. Bővítésről, ráépítésről szó sem lehetett a szabályzás miatt, tehát maradt a külső-belső "ráncfelvarrás", mint a beavatkozás lehetséges maximuma. F.Á.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hungary ház ungarn buda családi átalakítás építész architecture építészeti architect architekt építésziroda architektur architectural

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdinand.blog.hu/api/trackback/id/tr802100911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása