HTML

Weblog of Ferdinandx2 Architects

ferdinándxferdinánd=ferdinándanégyzeten építészek ezúton is tartanak kapcsolatot a külvilággal This is a weblog of Ferdinand and Ferdinand Architects with news about our daily working life, Arch-Interviews

Friss topikok

Linkblog

Ferdinánd a WérGidA-n

2010.05.18. 06:19 ferdinándanégyzeten

Aforizmák a rajzról avagy aranyat köpni II.

 A fenti címmel a Velencei Építészeti Biennale magyar kiállításának előkészületeivel kapcsolatban WGA, a WérGidA "szelídítője" írt új bejegyzést. Ehhez meglepetésünkre és örömünkre az egyik általunk beküldött skiccet használta illusztrációnak: köszönet érte! Reméljük minden összejön a borderLINE(a honlap még most kezdett el felépülni, érdemes lesz később többször visszatérni) kurátorainak a sikeres kiállításhoz. Az Andor által felvetett elméleti kérdésről, miszerint tyúk(rajz) és/vagy tojás(ház), a szerény szubjektív véleményem a következő: Gropius az egyik véglet, a koncepcionális elmélyültséget könnyed rajzkészséggel helyettesítő nem nevesített építész a másik (ezt hívják egy le nem írt közismert szóval a mezőgazdasági dolgozó látásának teljes megszüntetésének). Ez utóbbi károsabb. A tervezés teljesen belső folyamat, emiatt még az is építészet, ami csak gondolatban létezik és sohasem kerül papírra, illetve az is az, amit lerajzolnak ugyan, de sohasem épül meg. Az építészek rajzai között pedig vannak olyanok, melyek a belső elképzelések külső önellenőrzésére szolgálnak, de még intimek és legtöbbjük galacsinként végzi. Végül vannak, melyek szándékoltan mások számára készülnek prezentációs céllal, ez utóbbit tudja a számítógép kiszorítani, ha ugyan még meg nem tette. F.Á.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdinand.blog.hu/api/trackback/id/tr692009565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása