HTML

Weblog of Ferdinandx2 Architects

ferdinándxferdinánd=ferdinándanégyzeten építészek ezúton is tartanak kapcsolatot a külvilággal This is a weblog of Ferdinand and Ferdinand Architects with news about our daily working life, Arch-Interviews

Friss topikok

Linkblog

Német városépítészek Albrecht Ute vendégeként

2010.05.17. 06:35 ferdinándanégyzeten

A BFVT igazgatója Albrecht Ute tartott szenzációs ismertetést Budapest városfejlesztési(lődési) múltjáról, jelenéről és 2030-ig tervezett jövőjéről. Lenyűgöző volt az a felkészültség és szakmai hozzáértés, ami sugárzott minden mondatából, ráadásul mindezt anyanyelvén, németül. Szerintem a német kollégák nem gondolták, hogy ilyen kiszolgálásban lesz részük, mikor idei európai uticéljukul Budapestre esett a választásuk: a várostervezésről első kézből informálódhattak tolmács nélkül családias légkörben. Olyan, egyelőre a nagyközönség által kevéssé ismert tervekbe nyerhettünk bepillantást, mint a 2020-as olimpiai játékok megrendezésére való magyar jelentkezés megvalósíthatósági terve olimpia faluval, olimpiai stadionnal, sajtó-faluval stb. Ez nemsokára kikerül majd az internetre is. A német építészeket különösen érdekelte még a körfolyosós bérház (manapság inkább magántulajdonú társasház), mint lakóminőség probléma: szörnyülködtek azok miatt a lakások miatt, amelyeknek csak a körfolyosóra nyílik ablaka. Körbejárták a magasház-vitát is, mely Németországban is folyamatosan városrendezési téma és nálunk sincs még lezárva. A találkozó nekem "10 creditpontot ért."  F.Á.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdinand.blog.hu/api/trackback/id/tr412003317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása